برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1402/12/12 - 12:58
  • - تعداد بازدید: 149
  • - تعداد بازدیدکننده: 148
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
به گزارس مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو

دستور طلائی پیشگیری از مسمومیت غذایی یعنی پختن غذا و خوردن آن در همان روز

انتخاب درست مواد غذایی به ما کمک می‌کند تا از ابتلا به مسمومیت پیشگیری کرده و سفر سالم و خاطره‌انگیزی را تجربه کنیم.

به گزارش الناز خدادادی کارشناس فرآورده‌های خوراکی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان آذربایجان غربی در خصوص رعایت نکاتی به جهت جلوگیری از انواع مسمومیت‌های غذایی در سفر گفت:

در سفر از محصولات لبنی و خوراکی‌هایی که دارای بسته‌بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی هستند استفاده نمایید و از خرید و مصرف فرآورده‌های خوراکی فله‌ای جدا اجتناب نمایید.

غذاهای مسموم‌کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند. با وجودی این که اکثر علائم ابتلا به مسمومیت‌های غذایی ظرف 24 ساعت برطرف می‌شوند، اما بعضی از آن‌ها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می‌توانند کشنده باشند.

مسمومیت و مرگ ناشی از بوتولیسم، در اثر غذا و کنسرو آلوده بروز می‌کند و بسیار کشنده است. بیمار مبتلا سریعاً باید به یک مرکز درمانی مجهز، جهت تزریق داروی ضد سم منتقل شود.

بوتو لیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیرپاستوریزه، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف حرارت مناسب به آن‌ها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می‌کند. علائم و نشانه‌های این مسمومیت با تأخیر (بعد از 12 تا 24 ساعت) ظاهر می‌شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع، و خشکی و درد گلو می‌باشد. مهم‌ترین اقدام درمانی در این مسمومیت تجویز سریع داروی ضد سم (Antitoxin)  در مرکز درمانی می‌باشد. در صورت عدم درمان ممکن است فرد مسموم در اثر فلج تنفسی فوت نماید.

چنانچه در سفر از غذای آماده کنسرو شده استفاده می‌نمایید، با جوشاندن کنسرو به مدت 20 دقیقه می‌توان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری نمود.

از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی و یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آن‌ها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده‌ای ظاهر و یا بوی ناخوشایندی داشت، به‌هیچ‌عنوان آن را نچشید و کنسروها را قبل از مصرف 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن حرارت دهید و سپس مصرف نمایید.

هرگز غذاهای پخته‌شده را بیش از 2 ساعت (اگر هوای اتاق گرم می‌باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید. برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آن‌ها را تا 74 درجه سانتی گراد گرمادهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهایی که بیش از 3 روز باقیمانده‌اند را مصرف نکنید.

همیشه قبل از آماده کردن و یا خوردن غذا، دست‌هایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی در طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل‌انتقال است. به خاطر داشته باشید دست‌هایتان را بعد از استفاده از سرویس‌های بهداشتی، برداشتن گوشت خام، سیگار کشیدن، دست زدن به حیوانات و دست زدن به زباله‌ها حتماً بشویید.

علائم و نشانه‌های برخی از مسمومیت‌های غذایی با تأخیر ظاهر می‌شود. یعنی ممکن است 12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذای آلوده، علائم در فرد مسموم بروز نماید. علائم و نشانه‌های این مسمومیت‌ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و درد شکم می‌باشند.

دستور طلائی پیشگیری از مسمومیت غذایی: " پختن غذا و خوردن آن در همان روز " است.

رعایت ایمنی غذایی مانع بروز مسمومیت غذایی می‌شود. ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم‌مرغ خام و فرآورده‌های لبنی با ماندگاری کوتاه خودداری نمایید، چراکه سریعاً" فاسد می‌شوند.

در طی سفر برای حمل مواد غذایی فاسدشدنی، از یخدان مناسب استفاده کنید. غذاهایی که حاوی سس، تخم‌مرغ و خامه می‌باشند خیلی زود فاسد می‌شوند.

با رعایت نکات فوق سفر خوب و خوشی برای خود و خانواده‌تان رقم بزنید

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 3129
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

تنظیمات قالب